Macbook SSD Upgrade

Macbook SSD Upgrade, De afkorting SSD staat voor Solid State Drive deze schijf wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in de Macbook of iMac. Een SSD is een harde schijf zonder bewegende onderdelen en in tegenstelling tot de traditionele harde schijf heeft de SSD geen platters maar geheugenchips hierdoor werkt een SSD 10x sneller, zuiniger, stiller en zijn ze beter bestand tegen schokken en warmte dan de standaard harde schijf.

Opslagcapaciteit

Wij hebben alle type SSD in onze winkel voorradig en het plaatsen van de SSD en het herinstalleren van OSX op uw Macbook kunnen wij vaak dezelfde dag nog voor u uitvoeren. Afhankelijk waar je de schijf voor gaat gebruiken bepaal je de opslagcapaciteit van de SSD. Het is raadzaam om een SSD te nemen die voldoende capaciteit zodat je genoeg ruimte overhoud voor het installeren van je programma’s en natuurlijk je documenten, foto’s, enz. Wij kunnen uw iMac of Macbook upgraden met een SSD waardoor de iMac of Macbook aanzienlijk sneller zal werken.

SSD defect

De nieuwe type Macbook zijn al voorzien van een SSD maar helaas blijkt in de praktijk dat deze ook stuk kunnen gaan. Mocht u een Macbook hebben met een defecte SSD of heeft u te weinig opslag ruimte dan kunnen wij deze voor u vervangen of de opslagcapaciteit uitbreiden.

Back-up

Als u uw Macbook aanbied voor een SSD upgrade is het verstandig om eerst een back-up te maken van alle data zoals ( Foto’s, video’s, documenten, etc ) of een complete back-up via time-machine en op een externe harde schijf of usb stick te zetten. Indien u niet instaat bent of in de gelegenheid bent om zelf een back-up te maken, dan kunnen wij uiteraard een back-up voor u maken.

Voordelen SSD

  • Een SSD kan wel tot 10 keer sneller zijn in theorie
  • Een SSD verbruikt minder energie dan een traditionele harde schijf
  • Kan tegen vallen en of stoten
  • Doordat er geen bewegende onderdelen inzitten hoor je de SSD niet
MacBook SSD upgrade

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over een Macbook SSD upgrade? dan kunt u tijdens openingstijden contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 050-2030520. Wij zijn elke werkdag geopend van Maandag t/m Vrijdag van 08:30 tot 18:00 aan de Meeuwerderweg 135 in Groningen kunt u tijdens openingstijden altijd zonder afspraak langskomen.

Contact